•קילו בשר טחון גס
•2-3 פרוסות פרגית טחון גס
•חצי חבילה פטורזיליה •חצי חבילה כוסברה •כמה עלים של כרפס
•שני בצלים
•5 שיני שום
הוראות הכנה:
1. לטחון במג׳ימיקסר את הירק עם הבצל והשום בפולסים קצרים , לא למעוך , שיהיה חתוך גס.
2. להוסיף את הכל לעיסה של הבשר ולהוסיף כפית פלפל שחור, כפית בהרט, כפית קינמון וכפית מלח.
3. מוסיפים 2-3 ביצים ו2-3 כפות של פירורי מצה.
4. מקלפים תפוחי אדמה, חוצים לרוחב לשני חלקים.
5. חוצים כל חלק לרוחב , לא עד הסוף וממלאים בבשר.
ניתן להחליף את תפוחי האדמה בחציל וכרובית.
6. טובלים כל מפרום בקמח מצה וקמח תפוחי אדמה ביחד.
7. לוקחים שתי ביצים מעורבבות עם כף רסק עגבניות וחצי כוס מים, טובלים את המפרום ומטגנים עד להזהבה.
8. בסיר נוסף , מטגנים בצל, מוסיפים פרוסות תפוחי אדמה , גזר וכרפס.
לרוטב- שתי כפות רסק עגבניות מהולות בכוס מים, לשפוך לסיר ולהוסיף את המפרום.
9. מוסיפים מים עד לכיסוי המפרום , מפזרים מעל בהרט.
ומבשלים בין 40-50 דקות על אש בינונית.
בהצלחה וחג שמח !