מנות עיקריות


טבח'ה בסלק' של מלכה צרור

tabha-belsalq3

למתכון לחצו כאן

לרסק עלי המנגולד (סלק)
עלי סלק - מנגולד (לא משנה הכמות)
שמן לטיגון

איך מכינים את רסק עלי הסלק?
שוטפים היטב את עלי הסלק, מסירים הגבעול המרכזי, משתמשים רק בחלק הירוק, חותכים לרצועות דקות, שמים במחבת גדולה על להבה גדולה עד שהמים שהעלים מגירים, מתייבשים, זאת, תוך כדי ערבוב רציף, שהעלים לא ישרפו. מוסיפים שמן עד כיסוי העלים המבושלים ומבשלים-מטגנים על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב וריסוק העלים במזלג, עד קבלת רסק בגוון שחור ירוק. מורידים מהאש ומניחים להתקרר. מעבירים לצנצנת ושמים במקרר (רסק זה נשמר במקרר תקופה ארוכה).
* יש אפשרות להכין רסק העלים בעלי בליבשה - ריג'לה (רגלת הגינה, צמח בר עם עלים קטנים בשרניים), במקום עלי הסלק.

לטבח'ה בסלק'
1+1/2 כוס שעועית
1+1/2 כף רסק עלי סלק
1/2 כוס שמן
1 בצל בינוני קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1/2 כפית פלפל שחור
קורט כורכום
4 תפוחי אדמה החתוכים לרבעים
מלח (לפי הטעם)
6 נתחי בשר בקר (מומלץ שריר/כתף, או חלגום - בשר ראש)

איך מכינים?
שמים בסיר כל המצרכים (למעט תפוחי האדמה והתבלינים), מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר ומבשלים כשעה, לאחר-מכן, מוסיפים את תפוחי האדמה והתבלינים, ממשיכים לבשל עד שהבשר, השעועית ותפוחי האדמה מתבשלים והתבשיל הפך למעט סמיך.

איך מגישים?
ניתן להגיש ולאכול עם לחם, או עם כסכסו/אורז לבן, בתוספת מסייר

* אם רוצים להעשיר הטבח'ה, ובמיוחד כאשר משמשת כדפינה (חמין), לאחר הרתיחה הראשונה, ניתן להוסיף קוקלה (כופתת סולת עם שומן ובשר) ומסראן מחשי (מעי ממולא).


נוקידס של נונה מרי

nukides4

למתכון לחצו כאן


לבצק
4ביצים
3 כפות שמן
3 כפות מים
1 כפית מלח
קמח (לפי הצורך לקבלת בצק יבש)

הכנת הבצק והכדוריות
מערבבים בקערה הביצים, השמן, המלח והמים ומוסיפים קמח עד קבלת בצק יבש. מגלגלים הבצק לגלילים דקים וקורצים כדוריות קטנות בגודל של גרגרי חומוס. מניחים את כדורי הבצק על מפית לייבוש.

לרוטב (כולל הבשר)
חתיכה שלמה של בשר בקר (מומלץ שריר/כתף), ל-6 מנות, (יש המעדיפים נתחי ראס לק'ס - קשתית - שפונדרה או עוף)
1/4 כוס שמן
1/2 כפית פפריקה חריפה
2 כפות גדושות של רסק עגבניות

הכנת הרוטב
עם הבשר שמים בסיר השמן, הפפריקה, רסק העגבניות ומטגנים קלות. מוסיפים את גוש הבשר (נתחי קשתית/עוף), מכסים במים ומבשלים עד לחצי בישול.

הכנת התבשיל הסופי
מוסיפים מים לרוטב עם הבשר ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מוסיפים את כדורי הבצק היבשים (מוודאים, שהמים יהיו גבוהים, מעט יותר, מכדורי הבצק והבשר), מביאים שוב לרתיחה וממשיכים לבשל כשעה על להבה נמוכה.

ההגשה
מוציאים הבשר וחותכים למנות, כל מנת בשר (קשתית/עוף) שמים בצלחת עמוקה ויוצקים עליה הרוטב עם כדורי הבצק ומגישים לסועדים עם לימון טרי ומלח.