השבת
מלכת השבוע – יום של מנוחה, ריח תבשילים ופיוטים חמים בבית הכנסת.
ההכנות לשבת מתחילות כבר באמצע השבוע. ביום חמישי מנקים ומכינים, וביום שישי קונים מצרכים ומבשלים על "כנון" – מתקן פחמים מחרס.
התבשילים הקבועים כוללים קסקסו, מפרום וחראימי – מאכלי שבת מובהקים.
לקראת השקיעה נשמעת הקריאה "אשעלו אשבת’" – הדליקו את מנורת השבת.
האם מדליקה את הקנדיל ומתפללת חרישית על שלום בני הבית.
עם שוב האב מבית הכנסת, שרים פיוטים, מקדשים על היין ומברכים את הילדים.
בשבת בבוקר הולכים לתפילה, הבנים עומדים כשאביהם עולה לתורה.
לאחר התפילה אוכלים את הדפינה – החמין – ונחים. אחר הצהריים מתכנסים ללימוד ולתפילת מנחה, ואחריה סעודה שלישית.
במוצאי שבת, "לילת אליהו הנביא", עורכים הבדלה בבית הכנסת ובבית.
הנשים טובלות אצבע ביין ומרטיבות את עיניהן ואוזניהן כסגולה לבריאות, והגברים נוגעים ביין כסמל לפרנסה טובה.
לאחר ההבדלה שרים פיוטים לאליהו הנביא.