ט״ו בשבט – ראש השנה לאילנות
יום של הודיה על פרי הארץ וחיבור לטבע, לאדמה ולשורשים.
אכילת הפירות וסדר ט״ו בשבט
בערב ט״ו בשבט, ראש השנה לאילנות, נוהגים יהודי לוב לאכול מן הפירות שבהם נשתבחה ארץ ישראל. הם מקפידים לכלול את כל שבעת המינים ומשתדלים לטעום עד כ־40 סוגי פירות. חלק מהפירות נשמרים לחרוסת של פסח הקרוב.
אחר הצהריים מתכנסים ללימוד מיוחד – "תיקון ט״ו בשבט" הנקרא "פרי עץ הדר", שאחריו אוכלים פירות, שותים יין ומתפללים מנחה.
מא זאהר – מי פרחי הדרים
לאחר החג, בעת פריחת ההדרים, הנשים והעלמות יוצאות לפרדסים להפקת "מא זאהר" – מי פרחי הדרים, המשמשים לתיבול קפה ולהזלפה בשמחות. הערביות והיהודיות משתפות פעולה בתהליך הזיקוק – ה"ת’קטיר אזאהר" – ומחליפות ביניהן כיבודים: פירות, קפה וכעכים.